Четверг, 28.03.2024, 22:29

Меню сайту
Пошук
Архів записів
Календар
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода
Білики
Форма входу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Офіційний сайт
Білицької селищної ради
Головна » 2013 » Ноябрь » 8 » Одна перевірка — два штрафи
17:28
Одна перевірка — два штрафи

Аналіз ситуації в молодіжному середовищі свідчить про актуальність проблеми пияцтва та тютюнокуріння серед дітей. У даний час на території України діє закон щодо обмеження споживання пива, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів. Крім того, із травня цього року заборонене перебування дітей до шістнадцяти років без супроводу батьків чи законних представників у розважальних закладах, закладах громадського харчування в нічний час.

Власників розважальних закладів було попереджено про нові зміни в законодавстві. Точніше, про заборону перебування дітей до шістнадцяти років у розважальних закладах із 22-ої години ночі до 6-ої ранку. Також вони були попереджені про заборону реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Та, на жаль, реалізатори і споживачі цієї продукції не в повній мірі дотримуються норм чинного законодавства. Тому співробітниками кримінальної міліції у справах дітей Кобеляцького райвідділу було здійснено рейд-перевірку розважальних закладів у селищі Білики. Проводили рейд: капітан міліції Людмила Домнич, старший лейтенант Олексій Кириченко та чотири представники секторів кримінальної міліції районних відділів міліції Полтави. Керував перевіркою старший оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Полтавській області Ярослав Іванов.

При відвідуванні першого розважального закладу, що розташований у центрі селища, було виявлено групу неповнолітніх осіб, хлопців та дівчат віком від 16 до 17 років, які вживали розливне пиво. Як пояснили відпочиваючі, у закладі вони вперше. Та продавець, «відпускаючи» пиво, навіть не поцікавився їхнім віком, не кажучи вже про необхідність перевірити їхні документи, що посвідчували б вік. Зі слів торгівця, він запитував вік покупців і прохав документи, але коли молодь їх не пред’явила, повірив на слово. У приміщені закладу також знаходилися неповнолітні. Відносно продавця, який є і власником розважального закладу, складено протокол про адміністративне правопорушення. Штраф складає від 510 до 1700 гривень на реалізатора. Також штраф на власника — 6800 гривень.

Та, не зважаючи на розголос серед відпочиваючих про проведення працівниками міліції «облави», перейшовши через дорогу в інший досить таки відомий у селищі розважальний заклад, за столиком було виявлено неповнолітню 15-річну дівчину. Та вона стверджувала, що алкогольних напоїв не вживала, але о 23 годині 40 хвилин ще й не збиралася вирушати додому. З її слів, дівчина прийшла відпочивати в кафе зі своїм хлопцем. Звісно, у першу чергу, це порушення адміністрації закладу, яка не проконтролювала перебування неповнолітньої особи після 22-ої години. Також це є порушенням із боку батьків, які спокійно лягли відпочивати, знаючи, що їхня дитина опівночі знаходиться серед юрби п’яної молоді. У кафе було викликано маму та передано їй доньку. На наступний день її запросили до Кобеляцького райвідділу для проведення профілактичної бесіди та складання протоколу про адміністративне правопорушення. На власника розважального закладу також складено протокол. Штрафні санкції складуть від 340 до 850 гривень на перший раз. При повторному виявленні неповнолітнього протягом року в даному розважальному закладі, до власника будуть застосовані штрафні санкції в розмірі від 850 до 1700 гривень.

Зрозуміло, що після рейду неповнолітні швидко розійшлись із місць відпочинку. На перший раз вдалося задокументувати порушення в двох розважальних закладах. Далі перевірки будуть більш досконалими. Якщо власники закладів не зроблять відповідних висновків та не припинять розширення свого бізнесу за рахунок поширення шкідливих звичок серед дітей, то обсяг перевірених і задокументованих порушень зросте.


Переглядів: 567 | Додав: Villy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright bilyky.at.ua © 2024