Суббота, 20.04.2024, 12:10

Меню сайту
Пошук
Архів записів
Календар
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Білики
Форма входу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Офіційний сайт
Білицької селищної ради
Головна » 2014 » Январь » 8 » Матеріальне забезпечення застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду cоціального страхування з тимчасової втрати працездатності
12:11
Матеріальне забезпечення застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду cоціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Одним із основних напрямків, на який спрямовуються кошти загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням є виплата застрахованим особам матеріального забезпечення за всіма його видами.

Слід вказати, що рішення про призначення матеріального забезпечення і надання соціальних послуг приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування, що передбачено статтею 50 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18 січня 2001 р. № 2240-II (далі — Закон № 2240). У своїй діяльності вона керується Положенням про комісію (уповноваженого) підприємства, установи, організації із загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженим постановою правління Фонду від 23.06.2008 р. № 25 (далі — Положення).

Документи для призначення допомоги з тимчасової непрацездатності, по вагітності та пологах розглядаються комісією не пізніше десяти днів із дня їх надходження. А допомога на поховання призначається не пізніше дня, наступного за днем звернення.

Відповідно до Порядку фінансування страхувальників для надання застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, який затверджено постановою правління Фонду від 22.12.2010 р. № 26 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25 січня 2011 року за № 111/18849, підставою для фінансування страхувальників робочими органами Фонду є оформлена за встановленим зразком заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані страхувальником застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами. Робочі органи Фонду соціального страхування здійснюють фінансування страхувальників протягом десяти робочих днів після надходження заяви-розрахунку.

Після надходження суми коштів, зазначених у заяві-розрахунку, на рахунок страхувальника, останній повинен провести виплату матеріального забезпечення застрахованій особі в строки, передбачені статтею 52 Закону № 2240, тобто у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати.

У зв’язку з тим, що законодавством не встановлено обмежень щодо періодичності та частоти подання заяв-розрахунків, з метою забезпечення своєчасності страхових виплат, відповідно до вимог частини першої статті 52 Закону № 2240, такі заяви подаються страхувальниками в міру опрацювання документів, поданих застрахованими особами.

Слід вказати, що згідно з Положенням комісія з соціального страхування здійснює контроль за своєчасним поданням до робочих органів відділень Фонду заяв-розрахунків про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення.

У зв’язку з численними зверненнями застрахованих осіб щодо затримки фінансування матеріального забезпечення та з метою недопущення затримок при виплаті матеріального забезпечення застрахованим особам рекомендуємо страхувальникам-роботодавцям, комісіям із соціального страхування оперативно розглядати та опрацьовувати документи, які є підставою для призначення й нарахування матеріального забезпечення, не затримувати та своєчасно подавати заяви-розрахунки до Кобеляцької МРВД ПОВ Фонду, неухильно дотримуватись норм чинного законодавства при призначенні та виплаті матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду. Отож, слід керуватися нормами Закону № 2240 та Положенням про комісію (уповноваженого) із соціального страхування № 25. Крім того, повідомляємо про право страхувальників-роботодавців виплачувати допомогу раніше строку виплати, передбаченого Законом України № 2240.


Переглядів: 575 | Додав: Villy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright bilyky.at.ua © 2024