Пятница, 19.04.2024, 10:41

Меню сайту
Пошук
Архів записів
Календар
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода
Білики
Форма входу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Офіційний сайт
Білицької селищної ради
Головна » 2013 » Ноябрь » 18 » Одинадцятирічний хлопчик ледве не загинув у піщаному кар’єрі
10:39
Одинадцятирічний хлопчик ледве не загинув у піщаному кар’єрі

Звичайні, на перший погляд, дитячі розваги мало не призвели до справжньої трагедії.

6 листопада, після закінчення уроків у школі, кілька білицьких хлопчаків на велосипедах поїхали кататися до берега Ворскли. У районі центрального селищного пляжу школярі вирішили розважитися в піщаному кар’єрі. Троє хлопців не придумали нічого іншого, як пострибати вглиб урвища. Як вони пояснили самі: «Ми сальто крутили». Годі й говорити, що здійснення подібних акробатичних трюків без нагляду дорослих і в невідповідному місці є справою вкрай небезпечною. Виконуючи стрибки, завжди є ризик серйозно травмуватись під час приземлення. Та цього разу біда підкралась з іншого боку. Добряче настрибавшись, хлопці вирішили викопати тунель у піщаній стіні кар’єру. Під час цього процесу стався обвал і одинадцятирічного хлопчика привалило піщаною брилою. До честі його товаришів, вони не розгубилися, не кинулись тікати і не залишили школяра напризволяще. Хлопці миттєво почали розкопувати пісок, аби звільнити постраждалого з-під брили. А коли зрозуміли, що самотужки не вирішать проблему, покликали на допомогу дорослих чоловіків. Ті одразу прийшли на поміч. Один із чоловіків підняв брилу, інший витяг з-під неї хлопчика. Потім дорослі викликали на місце події бригаду швидкої допомоги. Медики одразу ж доставили постраждалого школяра до Кобеляцької ЦРЛ, обстежили його і надали фахову допомогу. На щастя, хлопчик серйозно не постраждав. Медики констатували у нього забій спини.

За даним фактом співробітники кримінальної міліції у справах дітей розпочали розслідування. Правоохоронці встановили обставини і причини даного інциденту. Уже зараз зрозуміло, що цей факт є нещасним випадком. Та це не знімає відповідальності з батьків як постраждалого хлопчика, так і його друзів. Вони повинні цікавитися, чим займаються їхні діти у вільний від навчання час і застерігати школярів від небезпечних розваг.

У зв’язку з цим випадком співробітники кримінальної міліції у справах дітей учергове звертаються до всіх батьків району із застереженням. Шановні батьки! Будьте відповідальними, цікавтеся, як і з ким ваші діти відпочивають, розповідайте їм про небезпеку, котра чатує на них біля річки, на автошляхах, у побуті. Адже саме від цього багато в чому залежить здоров’я і життя ваших діток.



Від редакції: увесь берег Ворскли в Біликах усіяний такими міні-кар'єрами, що є порушенням законодавства.


Переглядів: 609 | Додав: Villy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright bilyky.at.ua © 2024