Пятница, 26.04.2024, 15:24

Меню сайту
Пошук
Архів записів
Календар
«  Апрель 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода
Білики
Форма входу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Офіційний сайт
Білицької селищної ради
Головна » 2014 » Апрель » 25 » Війна свиней і людей триває
08:37
Війна свиней і людей триває

 Близько 200 жителів Біликів та Решетилівки вимагали від депутатів Кобеляцької районної ради прийняття конкретного рішення щодо подальшої долі підприємства «Бєлгранкорм-Полтавщина»

Оце вже й депутати нашої райради спробували, як це — працювати в лещатах шаленого тиску громадськості. Більше ніж за годину біля будівлі райради і РДА зібралися два великих гурти людей. Більший, у якому налічувалось більше ніж сотня чоловік, сконцентрувався прямо на вході в приміщення. Судячи з того, що ці люди говорили і які плакати в руках тримали, вони вийшли мітингувати на підтримку того, аби свинокомплекс, що належить холдингу «Бєлгранкорм-Полтавщина», продовжував працювати у Біликах. У основному, це були працівники решетилівського підрозділу цього підприємства. Хоча кілька чоловіків і жінок сказали, що вони з Біликів (селище, де розташовується відгодівельний комплекс).

Навпроти цього гурту зібрались біличани, які приїхали в Кобеляки, аби вимагати від депутатів райради прийняття рішення про припинення роботи «Ясних Зорь». Це були народні обранці селищної ради, громадські активісти, звичайні мешканці селища.

Вряди-годи між учасниками двох пікетів спалахували суперечки. Кожен намагався довести правильність саме своєї позиції. Але, на щастя, усе відбувалось спокійно, без образ, тим більше — фізичного протистояння. «Ганьба!» голосніше кричали працівники «Бєлгранкорму». Ну, їх просто фізично було більше. Із частиною пікетувальників спілкувались депутати. Найактивнішим був Микола Жук, який не приховував, що виступає за продовження роботи комплексу. Водночас Микола Григорович погоджувався з вимогою убезпечити їх від смороду, що йде з підприємства.

Питання «Бєлгранкорму» було в повістці денній одним із останніх. Але тільки-но депутати розпочали свою роботу, як лідер фракції «Батьківщина» Володимир Білоусько запропонував розглянути його в першу чергу. На таку пропозицію пристали всі 46 присутні в залі народні обранці. Коли голова райради Василь Мирошнеченко запропонував провести сесію за півгодини, дехто в залі почав скептично коментувати: «Та тут би до ранку вправитись». «До ранку» сесія, безумовно, закінчилась. Але тривала не півтори, а чотири години. І одне «бєлгранкормівське» питання розглядали майже вдвічі довше, аніж відвели на проведення засідання.

 

«Бєлгранкорм» отримав від держави 44 мільйони?

 

А потім почалося. Було багато крику та емоцій, як завжди, коли обговорюють проблему «Бєлгранкорму». Щось нового промовці майже не сказали. Білицькі депутати Олег Бакаєнко, Людмила Завалій, Віктор Киричко гостро розкритикували позицію керівництва підприємства, селищного голови Ольги Киричко та колишнього голови РДА Анатолія Таранушича. На противагу їм заступник гендиректора підприємства Ігор Михайлюк, депутати райради Іван Шабельник, Микола і Сергій Жуки закликали дати можливість адміністрації випробувати нові технології очищення повітря і побороти сморід.

Із цікавою, фактично сенсаційною інформацією виступив голова Кобеляцької РДА Іван Терновий. Він повідомив, що підприємство «Ясні Зорі» у свій час отримало від держави 44 мільйони гривень відшкодування. «За такі шалені гроші вони можуть років двадцять собі у збиток працювати», — резюмував Іван Костянтинович. Також він повідомив, що запропонував керівництву Полтавської облдержадміністрації прийняти рішення з вимогою до «Бєлгранкорму» перепрофілювати виробництво.

Врешті-решт, після майже тригодинної дискусії перейшли до голосування. Один із варіантів запропонованих рішень був кардинальним: припинити діяльність «Бєлгранкорму» в Біликах. Інший — дуже обтічний. Ну, як результат, то необхідної кількості голосів для прийняття того чи іншого рішення не набрала жодна пропозиція. Працівники «Бєлгранкорму» зустріли звістку про це з неприхованою радістю. Прихильники закриття підприємства були відверто розчаровані.

Депутатизми


 

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»

  • Не хрестіть, я хрещена…

  • Засрали наш район. І сьогодні питаємо, якими возиками будемо гімно возити…

  • Закрийте комплекс і зробіть там тюрму…

Переглядів: 504 | Додав: Villy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright bilyky.at.ua © 2024