Вторник, 23.04.2024, 09:09

Меню сайту
Пошук
Архів записів
Календар
«  Май 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Білики
Форма входу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Офіційний сайт
Білицької селищної ради
Головна » 2014 » Май » 7 » Зросли тарифи? Отримай компенсацію
14:34
Зросли тарифи? Отримай компенсацію

Зростання комунальних тарифів суттєво вплине за бюджет кожної сім’ї. Тому варто вже  задуматись, яким чином можна хоч трішки зекономити.

У зв’язку з підвищенням комунальних тарифів Кабінет Міністрів запропонував програму субсидій та компенсацій населенню для мінімізації наслідків від такого зростання.

За роз’ясненням ми звернулись до районного Управління праці та соціального захисту населення у відділ грошових виплат та компенсацій. Начальник відділу Олександр Боровик зазначив, що тільки нещодавно ознайомився з постановою Кабінету Міністрів щодо компенсацій. Та відповідних роз’яснень із приводу того, як відбуватиметься сам процес відшкодування населенню, він ще не отримував. І як тільки-но чиновник володітиме необхідною інформацією, то пообіцяв повідомити нас про це.

За його ж словами, масово люди до управління ще не звертаються. Адже зазвичай, кількість звернень починає зростати перед початком опалювального сезону, починаючи з жовтня.

— Люди лише частіше стали цікавитись, хто має право отримувати компенсації від держави та період, коли їх вже можна буде оформляти, — сказав Олександр Боровик.

До речі, на сьогодні кількість людей, у яких оформлена субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, становить 1356.

 

Допомогу на дітей до трьох років призначати не будуть

Ще одним нововведенням є Закон України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», яким вносяться зміни до Закону України «Про державну допомогу сім‘ям з дітьми». Хоча офіційної інформації з приводу змін у районному Управлінні праці та соціального захисту ще немає також.

Не чекаючи роз’яснень від спеціалістів цього управління, ми вирішили особисто ознайомитись із змінами в законодавстві. Зокрема, ми дізналися, що нові норми закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» набирають чинності з першого липня. Згідно новоприйнятого закону, допомога при народженні дитини буде призначатися в розмірі 41 тисяча 280 гривень, незалежно від черговості народження. При цьому виплату передбачається здійснювати одноразово в сумі 10 тисяч 320 гривень, а решту допомоги виплачувати протягом наступних 36 місяців по 860 гривень. До того ж, новими нормами закону скасована допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, яку виплачували щомісячно в розмірі 130 гривень.

Ми поцікавились у Олександра Боровика, що буде з виплатами, призначеними до 1 липня.

— Імовірно, зміни стосуватимуться виплат, які призначені на період після набуття чинності нових норм. А до цього часу, думаю, усе буде, як і раніше, — сказав він.

 
Переглядів: 479 | Додав: Villy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright bilyky.at.ua © 2024