Пятница, 19.04.2024, 21:06

Меню сайту
Пошук
Архів записів
Календар
«  Апрель 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода
Білики
Форма входу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Офіційний сайт
Білицької селищної ради
Головна » 2014 » Апрель » 24 » Звернення працівників свинокомплексу «Ясні зорі»
16:52
Звернення працівників свинокомплексу «Ясні зорі»

Виконуючому обов'язки Президента України,

Голові Верховної Ради України Турчинову Олександру Валентиновичу

Прем'єр-Міністру України Яценюку Арсенію Петровичу

Голові Полтавської обласної державної адміністрації Бугайчуку Віктору Михайловичу

Копія: Міністру аграрної політики Швайка Ігорю Олександровичу

Копія: Голові Полтавської обласної ради Вороні Петру Васильовичу

Копія: Прокурору Полтавської області Закорецькому Олександру Віталійовичу

Копія: Голові Кобеляцької районної ради Мирошниченку Василю Івановичу

Трудового колективу ТОВ «Белгранкорм-Полтавщина»

Шановні керівники держави та області!

Звернутись до Вас цим листом нас змусила вкра§ складна морально-психологічна та соціально-напружена ситуація, яка склалася навколо нашого підприємства після рішення позачергової сесії Білицької селищної ради від 05.04.2014 року про зупинення роботи підприємства та у місячний термін його закриття.

Суть справи:

Підприємство «Белгранкорм-Полтавщина» було створено, як результат реалізації інвестиційного проекту російського агрохолдингу «БЕЗРК-Белгранкорм» шляхом реконструкції бувшого підприємства по виробництву продукції яловичини у групу підприємств, а саме: сучасний свинокомплекс ТОВ «Белгранкорм-Полтавщина», багатофункціональний м'ясокомбінат ТОВ «Ясні Зорі-Полтавщина» та сільськогосподарське підприємство для забезпечення кормової бази ТОВ «Громада-Агро».

Загальна вартість інвестицій в економіку Полтавської області через підприємства ТОВ «Белгранкорм-Полтавщина», ТОВ «Ясні Зорі-Полтавщина», ТОВ «Громада-Агро» склала 1 млд. 400 млн. російських рублів або близько 350 млн. гривень. Проектна потужність - 2,5 тис. голів племінного стада, з реалізацією біля 7 тис. тон м'яса свинини в живій вазі в рік.

За 2 роки було створено 315 робочих місць, середня заробітня плата становить 4 тис. 560 грн. Це один з найкращих показників у аграрному секторі Полтавського краю.

Тільки за 2013 рік державних податків і зборів сплачено більше 8 млн. гривень, згідно планів на 2014 рік ця цифра перевищить 10 млн. грн.

На соціальні потреби Кобеляцького району перераховано близько 1 млн. гривень, а це участь у будівництві дитячих садків, водогонів, газопроводів, спортивних об'єктів, ремонти шкіл, лікарень та інше.

Так, існує проблема, яка і стала причиною рішення депутатів - це неприємний запах, протягом останніх дев'яти місяців поширюється від свинокомплексу на селище Білики.

Ми визнаємо цю проблему і керівництво підприємства працює над її вирішенням. Конкретний план заходів, який передбачає усунення неприємного запаху в термін до 6 місяців (представлений керівництвом комплексу депутатам та присутнім на розширеній позачерговій сесії Білицької селищної ради 5 квітня цього року). Але більшість депутатів, посилаючись на результи опитування близько 800 жителів селища Білики (при загальній кількості виборців більше 5 тисяч), в ультимативній формі прийняла вищеназване рішення. Вважаємо його незаконним, прийняті з перевищенням повноважень депутатів селищної ради. Про це ми говорили на самій сесії і зараз цьому наполягаємо. А тому переконливо прохаємо Вас, втрутитись в ситуацію, знайти можливі вплинути на вирішення даного питання.

Вважаємо, що у цей складний для держави час, коли країна потребує об'єднання нації, коли на рахунку кожна копійка бюджетних коштів, коли зупинення того чи іншого підприємства підриває економіку відповідної території і держави в цілому - приймати такі безвідповідальні рішення неприпустимо.

Звичайно, перш за все, нас турбує доля нашого підприємства, але разом з тим і наша власна доля - бо є загроза того, що ми залишимось без роботи. До відома - селище Білики - вкрай соціально напружена територія. Рівень безробіття зашкалює. Кілька років тому потужний молочноконсервний консервний завод зупинив свою роботу і 700 його працівників стали безробітніми. Цукровий завод працює сезонно 2-3 місяці на рік, і кожного року 900 його працівників стають на облік до центр зайнятості.

Єдине підприємство, яке стабільно працює і нарощує виробництво - це «Белгранкорм Полтавщина». Якщо і воно припинить свою діяльність - тоді взагалі у Біликах не можливо буде влаштуватись на роботу.

Хочемо також повідомити, що підприємство є приватною власністю та створене за кош російського інвестора. А тому, в разі ігнорування нашого звернення до Вас, змушені будеї звертатися за захистом до світової бізнес-спільноти. Адже Агрохолдинг «БЕЗРК-Белгранкорм». складі якого ми знаходимось, — працює з 20-ма країнами Євросоюзу, з Канадою та США. Хотілось, що-би репутація держави Україна, як інвестиційно-привабливої, у зв'язку з подіями навколо нашого підприємства, була заплямована.

Ми не хочемо протистояння з громадою селища Білики, наслідки якого важко передбачити, і не приймаємо погрози на нашу адресу. Ми за пошук компромісів та мирний діалог.

З упевненістю, що нас почують, з надією на допомогу в позитивному вирішенні подальшої долі підприємства листа підписали 220 чоловік.

«ЕХО з регіону»

Переглядів: 1031 | Додав: Villy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright bilyky.at.ua © 2024