Пятница, 19.10.2018, 22:19

Меню сайту
Пошук
Архів записів
Наше опитування
Як Ви відноситесь до проблеми з комплексом "Ясні Зорі"?
Всього відповідей: 188
Календар
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода
Білики
Форма входу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Офіційний сайт
Білицької селищної ради
Головна » 2013 » Июнь » 7 » ТОП-10 найбільш шкідливих і небезпечних продуктів
15:30
ТОП-10 найбільш шкідливих і небезпечних продуктів

Фахівці Інституту екогігієни і токсикології, Національної Медакадемії, Українського НДІ харчування і декількох приватних медичних центрів склали рейтинг найбільш небезпечних продуктів , що вживаються людством. У десятку "найгірших" потрапили всім нам знайомі шоколадки, газована вода, майонез і навіть білий хліб.

Про результати (а вони виявилися досить несподіваними) розповіли на першому в Калінінграді (РФ) симпозіумі "Харчування. Здоров'я. Життя".

Багато "учасники" рейтингу часто стають причинами отруєнь і важких алергічних реакцій, але для здорових людей цілком безпечні. На думку лікарів, все залежить від дозування. У невеликих кількостях прийом такої їжі може бути цілком нешкідливим.

1. Чіпси і газована вода

Про те, що чіпси шкідливі, ми чули не раз. Але чому? А тому що чіпси — це суміш вуглеводів і жиру, в оболонці фарбників і замінників смаку. Через особливості приготування в чіпсах утворюється безліч канцерогенів — речовин, що провокують рак. А гідрогенізовані жири ведуть до збільшення рівня холестерину в крові, що підвищує ризик інфарктів та інсультів.

Солодкі газовані напої — суміш цукру, хімії і газів. Як правило, містять аспартам (Е951), синтетичний цукрозамінник. Фелатанін, що міститься в аспартамі, змінює поріг чутливості, при вживанні у великих дозах сприяє розвитку маніакальної депресії, нападів паніки, злості і насильства.

Але найголовніше — газована вода з аспартамом не втамовує спрагу. Слина погано видаляє залишковий підсолоджувач зі слизової рота, тому після вживання напоїв в роті залишається відчуття нудотності, яке хочеться зняти новою порцією напою. В результаті, напої з аспартамом стають напоями для порушення спраги, а не для її втамування. Тому газовані напої краще взагалі не вживати, але якщо Ви все ж п'єте колу, то обов'язково запивайте її звичайною водою.

Крім того, бензоат натрію (Е211) використовується як консервант, пригнічує ферменти, що призводить до порушення обміну речовин і ожиріння.

2. Фастфуд

Найшвидша їжа — біляші, чебуреки, картопля фрі, шаурма і взагалі все, що смажиться — дуже шкідлива. Бо смажать все це часто в одному і тому ж олії, яку можуть не міняти декілька діб. Результат — все ті ж канцерогени. З роками подібне харчування призводить до порушення в області травлення — до коліту, гастритів, печії, запорів і т.п.

Інший різновид фастфуда — сухарики, горішки, шоколадно-горіхові батончики та інші улюблені дітьми продукти — також приводять з роками до різних хвороб і ожиріння. Дієтологи всього світу впевнені, що харчування визначає тривалість і якість життя дитини. А смакові звички залишаються з людиною на все життя. Так що намагайтеся з самого дитинства привчати дітей до здорової та корисної їжі, не дозволяючи дитині зловживати шоколадками.

3. Ковбаса, копченості

Сосиски, ковбаси, пельмені і т.д. Продукція, яку ми найчастіше з вами купуємо, містить більше ароматизаторів та барвників, ніж м'яса.

Відзначимо, що копчене м'ясо і риба теж потрапили в рейтинг за високий вміст канцерогенів. Вони утворюються в процесі обробки у вигляді речовини бензопірену.

Крім цього, все більше виробників переходить на генно-модифіковану сировину. Наприклад, сосиски, ковбаси на 80% (!) Складаються з трансгенної сої. А один шматочок копченої ковбаси містить стільки фенольних сполук, скільки людина вдихає в місті за рік! Фенол украй токсичний.

4. Овочі та фрукти, продукти з консервантами

Навіть найбільш корисні і натуральні продукти можуть стати шкідливими, якщо вирощені, наприклад, біля шосе або заводу. Скуштувавши таких овочів, можна отримати неабияку частку бензопірену та інших викликають рак речовин.

Що стосується консервантів, вони можуть містити глютамат натрію. Отруєння цією речовиною з'являється у вигляді головного болю, спазмів судин і навіть порушення обміну речовин.

5. Маргарин, тістечка і злакові

Маргарин — це суцільний трансгенний жир — найшкідливіший вид жиру. Для людини небезпеку представляють всі продукти з його змістом. Це тістечка, торти з кремом, вироби з листкового тіста. Надмірна любов до цих насиченим цукром і жиром продуктів практично гарантує порушення обміну речовин і зайву вагу.

Злакові, зокрема, білий хліб, потрапили в список через те, що часто викликають непереносимість. Ця хвороба називається целіакію. Симптоми коливаються від проблем з кишечником до діабету та безпліддя.

6. Кава та енергетики, молоко

Дві-три чашки на день, не більше. Стільки може випивати доросла людина, не ризикуючи виснажити свою нервову систему. Кава підвищує серцевий тиск, викликає серцебиття і навіть головний біль.

А вже енергетичними напоями взагалі краще не зловживати. До цих пір вченими не з'ясований повний склад енергетиків, якими так люблять балуватися молоді люди. Крім того, за останні кілька років лікарями зареєстровані десятки випадків летального результату від зупинки серця після прийняття кількох енергетиків.

Молоко, як і хліб, також часто є нестерпним продуктом. Отруєння молочними білками у важких випадках може призвести навіть до летального результату.

7. Домашні заготовки і морозиво

Якщо крутити банки за всіма правилами — дотримувати дозування продуктів і не нехтувати елементарною харчовою безпекою (правильною стерилізацією, проливання розсолу), солоні огірочки та помідори можна їсти без побоювання. Однак в іншому випадку людині може загрожувати серйозне отруєння цвіллю або іншими бактеріями.

Морозиво, в свою чергу, містить загусники і ароматизатори, які можуть уповільнювати обмін речовин. А це, щонайменше, підвищений ризик появи зайвої ваги.

8. Жувальні цукерки, пастила в яскравій упаковці, чупа-чупс

Містять величезну кількість цукру, хімічні добавки, барвники, замінники і т.д. Одним словом, ніякої користі. Ці цукерки можуть спровокувати гастрит та інші захворювання шлунково-кишкового тракту, а також різні хвороби зубів і ясен, про що не перестають нам нагадувати виробники зубної пасти по телевізору.

9. Шоколадні батончики

Згадайте прямо зараз Snikers або Mars. З чого вони складаються? Ви скажете: з горіхів, карамелі, нуги та шоколаду. Зовсім ні. Насправді — це гігантська кількість калорій у поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, фарбниками і ароматизаторами.

Так що "користь" батончиків на обличчя ...

10. Майонез

Майонез повний транс-жирів, які є канцерогенними до того ж викликають підвищення рівня холестерину. Майонези їсти не можна, особливо в пластикових упаковках. Чи знаєте Ви, що оцет виділяє з пластика самі канцерогенні речовини, які непомітно разом з салатами або пельменями потрапляють у наші шлунки.

Майонез містить величезну кількість консервантів і стабілізаторів.

До шкідливих продуктів відносяться також і кетчуп, різні соуси і заправки, в широкому асортименті представлені на прилавках магазинів. Вони містять величезну кількість фарбників і замінників смаків.

Як повідомлялося, протягом першого кварталу 2010 року Держспоживстандарт забракував 343 тонни (27%) продовольчої продукції в торговельній мережі України.

Їжа і кулінарія

Переглядів: 491 | Додав: Villy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright bilyky.at.ua © 2018